A borhordók belsejét bonyolult elérni és tisztítani. Megfelelő gőzsugár rendszerrel, lehetséges hatékonyan eltávolítani mindenfajta vegyi anyag maradványt, baktérium és lerakódásokat. A gőz fertőtlenít minden egyes mikrobával és más típusú szennyeződéssel borított rést , amelyet más hagyományos tisztítási módszer nem képes elérni és eltávolítani.Az eljárás nem tartalmaz semmiféle vegyi anyagot !
A felületek a kezelés végén tökéletesen fertőtlenítetté válnak bármelyik vegyi agyag lerakódástól.
Az eljárás
A teljes folyamat a hordó nagyságától függően 10-15 perctől (250 literes fahordó) 35-40 percig (5000 literes hordó, vagy kád) tart, beleértve a 100 °C fölé fűtést és visszahűtést, vákuumkezelést.
A képződő speciális vákuum kiszívja a gőz által oldott lerakódásokat a fa szerkezetéből, megduplázva így a mély tisztítás hatékonyságát.